Wariant I

Menu 50 zł/osoba

Przekąski zimne (wybór do 4 pozycji):

Tatar ze śledzia z papryczką chili.

Koszyczki z tortilli z wędlinami.

Sataye z polędwiczek drobiowych z sosem orzechowym.

Koreczki z camemberta, winogron i orzechów włoskich.

Mini wrapy z wędzonym łososiem.

Roladki z bakłażana na ostro.

Sałatka z tuńczykiem, fasolką szparagową i jajkami przepiórczymi.

Carpaccio z buraka z kozim serem.

 

Dania główne:

 

Ryba w sosie tymiankowym na puree marchewkowym, mix sałat.

Udziec z indyka duszony z warzywami w białym winie, kopytka.

Żeberka duszone, ziemniaki, buraczki zasmażane.

 

 

Wariant II

Menu 50 zł/osoba

Zupy: (wybór do 2 pozycji)

Rosół z makaronem.

Krem z buraków.

Zupa cebulowa z grzanką razową.

Chłodnik/ Okroszka (sezonowo).

 

Danie główne:  (wybór do 2 pozycji)

 

Kurczak w miodowo-musztardowej glazurze, marchewka z sezamem, ziemniaki z ziołami.

Karkówka pieczona w czerwonym winie, kluski śląskie, kapusta zasmażana.

Filety rybne w sezamie, ziemniaki, kapusta kiszona.

 

Deser:

Wybór ciast

 

 

 

 

Wariant III

Menu 70-80 zł/osoba

Zimne przekąski (wybór do 4 pozycji)

Tatar wołowy /tatar z łososia

Półmisek ryb wędzonych.

Deska serów z winogronami i orzechami włoskimi.

Młody szpinak z parmezanem i pieczarkami.

Roladki z cukinii z kozim serem i suszonymi pomidorami.

Jajka przepiórcze na rukoli z kawiorem.

Pierś kaczki podana na sałatach z owocami granatu i grzankami.

Sałatka z krewetkami, ananasem i czerwona cebulą.

 

Zupy: (wybór do 2 pozycji)

 

Zupa porowa z pulpecikami mięsnymi.

Krem szpinakowy z łososiem wędzonym i płatkami migdałów.

Zupa z kurczakiem z mleczkiem kokosowym i makaronem sojowym.

Flaki wołowe.

Pikantna zupa z ciecierzycy z żółtym curry.

 

Dania główne: (wybór do 2 pozycji)

 

Dorsz smażony z sosem cytrynowym na puree z batatów, kapusta kiszona.

Łosoś w sosie kaparowym, ziemniaki opiekane, mix sałat.

Polędwiczki wieprzowe, duszone z jabłkiem na calvadosie, kluski śląskie

Warkocze z indyka w sosie żurawinowym, kluski śląskie, pieczarki z patelni.

Polędwiczki w sosie borowikowym, kopytka, marchewka duszona z kardamonem.

Confit z kaczki  z bakaliami i żurawiną, ziemniaki opiekane.

 

 

Deser: babeczki z owocami, panna cotta z musem malinowym.

20% rabat na alkohole, możliwość opcji open bar od 50 zł/osoba

Opcja open bar standardowo obejmuje: wódka czysta ( do 0,5l/osoba), wino stołowe białe, czerwone, piwo beczkowe żywiec, napoje z rodziny coca cola, woda gazowana i niegazowana, soki owocowe, kawa, herbata. Inne do uzgodnienia.

Do wszystkich rezerwacji doliczamy 10% serwis dla obsługi.

We wszystkich wariantach, standardowo, zupy są podawane w wazach, dania główne podajemy na półmiskach. Porcje mięs są podzielone na mniejsze kawałki, żeby goście mogli dostosować menu do swoich preferencji i potrzeb. Warianty stanowią ofertę przykładową, którą chętnie dostosujemy do Państwa indywidualnych upodobań.