Wariant I

Menu Biesiadne 60 zł/osoba

 

Zimne przekąski (wybór do 4 pozycji)

 

Śledź w trzech smakach

Koszyczki z tortilli z wędlinami

Sataye z polędwiczek drobiowych z sosem orzechowym.

Mini wrapy z wędzonym łososiem lub szynką.

Sałatka z kurczakiem curry z brzoskwiniami.

Sałatka z wątróbką z sosem malinowym

 

Dania główne:

 

Ryba w sosie jabłkowo-porowym, puree cytrynowe, mix sałat.

Pieczony udziec z indyka z sosem gorgonzola, ziemniaki, sałatka z ananasem i brzoskwinią.

Żeberka pieczone z musem węgierkowym, ziemniaki, buraczki zasmażane.

 

 

 

 

Wariant II

Menu Biesiadne 60 zł/osoba

 

Zupy: (wybór do 2 pozycji)

 

Rosół z makaronem.

Żurek z jajem.

Zupa cebulowa z grzanką razową.

Chłodnik  (sezonowo).

 

Danie główne:  (wybór do 2 pozycji)

 

Kurczak w miodowo-musztardowej glazurze, ziemniaki opiekane, marchewka.

Karkówka pieczona z masłem czosnkowym, kopytka, kapusta zasmażana.

Filety rybne w sezamie, ziemniaki, kapusta kiszona.

 

Deser:

 

Sernik, szarlotka.

 

AC

 

 

 

 

Wariant III

Menu Biesiadne 85 zł/osoba

 

Zimne przekąski (wybór do 4 pozycji)

 

Tatar wołowy/tatar z łososia

Deska serów z winogronami i orzechami włoskimi.

Młody szpinak z boczkiem, słonecznikiem i parmezanem.

Roladki z łososia z ogórkiem i fetą

Pierś kaczki podana na sałatach z owocami granatu i grzankami.

Sałatka z krewetkami, ananasem i czerwona cebulą.

 

Zupy: (wybór do 2 pozycji)

 

Zupa porowa z pulpecikami mięsnymi.

Krem szpinakowy z łososiem wędzonym i płatkami migdałów.

Zupa z kurczakiem z mleczkiem kokosowym i makaronem sojowym.

Flaki wołowe.

Zupa borowikowa z łazankami.

 

Dania główne: (wybór do 2 pozycji)

 

Dorsz smażony z sosem z białego wina, bukiet warzyw, ziemniaki.

Łosoś w sosie kaparowym, ziemniaki opiekane, mix sałat.

Polędwiczki w sosie borowikowym, kopytka, marchewka duszona z czosnkiem i koperkiem.

Schab w sosie pieczeniowym, buraczki ziemniaki opiekane.

Roladki z kurczaka ze szpinakiem, sos z suszonych pomidorów, dziki ryż, surówka z cykorii z pomarańczą.

Udka Kacze po staropolsku z jabłkiem i bakaliami, ziemniaki opiekane.

 

Deser: tarta z owocami, tiramisu.

 

10-20% rabat na alkohole, możliwość opcji open bar od 60 zł. Osoba (opcja bezalkoholowa 25 zł/osoba)

Opcja open bar standardowo obejmuje: wódka czysta (do 0,5l/para), wino stołowe białe, czerwone, piwo beczkowe żywiec,
napoje z rodziny Coca cola, woda gazowana i niegazowana, soki owocowe, kawa, herbata. Inne do uzgodnienia.

 

Do rezerwacji doliczamy 10% serwis dla obsługi.

 

We wszystkich wariantach, standardowo, zupy są podawane w wazach, dania główne podajemy na półmiskach.
Porcje mięs są podzielone na mniejsze kawałki, żeby goście mogli dostosować menu do swoich preferencji i potrzeb.

Warianty stanowią ofertę przykładową, którą chętnie dostosujemy do Państwa indywidualnych upodobań.