OFERTA  ŚWIĄTECZNO-WIGILIJNA

Menu 67 zł/osoba

Przekąski zimne (do wyboru do 4 pozycji)

Śledź w trzech smakach,

ryba po grecku,

pasztet Szefa Kuchni,

ryba faszerowana,

sałatki: ziemniaczana,jarzynowa, śledziowa.

Dania ciepłe (do wyboru do 2 pozycji)

Pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ruskie.

Indyk pieczony z bakaliami, kluski śląskie, surówka.

Pieczeń wieprzowa w czerwonym winie z rozmarynem, ziemniaki, buraki pieczone.

Ryba w sosie cytrynowym , ryż, kapusta kiszona.

Karp smażony, ziemniaki opiekane, surówka.

 

Deser

wybór ciast (sernik, szarlotka, makowiec)

Menu 85 zł/osoba

Przekąski (do wyboru do 4 pozycji)

Pasztet z gęsiny z żurawiną,

tatar wołowy,

sałatka z tuńczyka na łódeczkach z cykorii,

rolada z łososia z serem bałkańskim na ogórku,

karp w galarecie,

kapusta z grochem,

pierogi.

Zupy (do wyboru do 2 pozycji)

Zupa grzybowa z łazankami,

Barszcz czerwony z uszkami,

Zupa rybna.

 

Dania ciepłe (do wyboru do 2 pozycji)

Kaczka pieczona po staropolsku, kopytka, buraczki zasmażane.

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym , ziemniaki, mix sałat.

Schab faszerowany z morelą i śliwką.

Dorsz smażony z sosem porowym, ziemniaki, surówka z kapusty.

Łosoś w sosie kaparowym, kasza jaglana, mix sałat.

Deser:

wybór ciast (sernik, szarlotka, makowiec), kutia, kompot z suszu.

Rabat na alkohole 10-20%, możliwość opcji open bar od 60 zł./osoba ( bezalkoholowy 25 zł/osoba)

Opcja open bar standardowo obejmuje: wódka czysta (do 0,7l/para), wino stołowe białe, czerwone,

piwo beczkowe żywiec, napoje z rodziny coca cola, woda gazowana i niegazowana,

soki owocowe, kawa, herbata. Inne do uzgodnienia.

Do rezerwacji doliczamy 10% serwis dla obsługi.

 

We wszystkich wariantach, standardowo, zupy są podawane w wazach,

przekąski i dania główne podajemy na półmiskach.

Porcje mięs są podzielone na mniejsze kawałki, żeby goście mogli dostosować

menu do swoich preferencji i potrzeb.

Warianty stanowią ofertę przykładową,

którą chętnie dostosujemy do Państwa indywidualnych upodobań.