Oferta świąteczno-wigilijna 2018

Posted on

 

Menu 67 zł/osoba

 

Przekąski zimne (do wyboru do 4 pozycji)

Śledź w trzech smakach; ryba po grecku; pasztet Szefa Kuchni; sałatki: ziemniaczana, jarzynowa, śledziowa; ryba faszerowana.

 

Dania ciepłe (do wyboru do 2 pozycji)

Pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ruskie.

Indyk pieczony z bakaliami, kluski śląskie, surówka.

Pieczeń wieprzowa w czerwonym winie z rozmarynem, ziemniaki, buraki pieczone.

Ryba w sosie cytrynowym , ryż, kapusta kiszona.

Karp smażony, ziemniaki opiekane, surówka

 

Deser

wybór ciast (sernik, szarlotka, makowiec)

 

Menu 85 zł/osoba

 

Przekąski (do wyboru do 4 pozycji)

Pasztet z gęsiny z żurawiną; tatar wołowy,; sałatka z tuńczyka na łódeczkach z cykorii; rolada z łososia z serem bałkańskim na ogórku, karp w galarecie , kapusta z grochem, pierogi.

 

Zupy (do wyboru do 2 pozycji)

Zupa grzybowa z łazankami,

Barszcz czerwony z uszkami,

Zupa rybna.

 

Dania ciepłe (do wyboru do 2 pozycji)

Kaczka pieczona po staropolsku, kopytka, buraczki zasmażane.

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym , ziemniaki, mix sałat.

Schab faszerowany z morelą i śliwką.

Dorsz smażony z sosem porowym, ziemniaki, surówka z kapusty.

Łosoś w sosie kaparowym, kasza jaglana, mix sałat.

Deser:

wybór ciast (sernik, szarlotka, makowiec), kutia, kompot z suszu.

 

Rabat na alkohole 10-20%, możliwość opcji open bar od 60 zł./osoba ( bezalkoholowy 25 zł/osoba)

Opcja open bar standardowo obejmuje: wódka czysta (do 0,7l/para), wino stołowe białe, czerwone, piwo beczkowe żywiec, napoje z rodziny coca cola, woda gazowana i niegazowana, soki owocowe, kawa, herbata. Inne do uzgodnienia.

 

Do rezerwacji doliczamy 10% serwis dla obsługi.

 

We wszystkich wariantach, standardowo, zupy są podawane w wazach, przekąski i dania główne podajemy na półmiskach. Porcje mięs są podzielone na mniejsze kawałki, żeby goście mogli dostosować menu do swoich preferencji i potrzeb.

Warianty stanowią ofertę przykładową, którą chętnie dostosujemy do Państwa indywidualnych upodobań.